Update cookies preferences

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Akademik Bilgi Sistemi


Farklı bitki büyüme hormonu uygulamaları ile üretilen yüksek verimde diyet lifi içeren çeltik ve çemen filizlerinin probiyotik meyve bazlı içeceklerin üretiminde prebiyotik kaynağı olarak kullanımı
Araştırmacı - Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
, 22.07.2022
2020 COVID-19 Dönemi Verileriyle Küresel Gıda Güvencesi Endeksi Göstergelerinin Değerlendirilmesi ve Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleriyle Ülke Karşılaştırmaları
Araştırmacı - Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
Dalgalı küresel ekonomik büyüme, artan eşitsizlik, siyasi istikrarsızlık ve zorunlu göç, nüfusun iyi beslenip beslenmemesi üzerinde önemli bir etkiye sahip. İklim değişikliği ve doğal kaynakların tükenmesi bu olumsuzlukların artmasına neden olurken, 2030 yılına kadar Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (BM SKH'ler) ulaşılmasını zorlaştırıyor. BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yapılan araştırmaya göre, 2030 yılına kadar 35 ila 122 milyon insanın yoksulluğa düşeceği ve iklim kaynaklı sorunlar nedeniyle daha az gıda güvencesi olacağı belirtiliyor. En savunmasız toplulukların gıda güvenliği ve beslenme durumunun, COVID-19 salgınının sağlık ve sosyo-ekonomik etkileri nedeniyle daha da kötüleşmesi bekleniyor. Ayrıca Dünya Gıda Programı'nın (WFP) yayınladığı rapora göre, gıda güvensizliğindeki her yüzde 1'lik artış, insanların fazladan yüzde 1,9'unun yiyecek bulmak için göç etmesine neden olmaktadır. Yiyecek bulmak ya da satın almak mümkün değilse bu göç hareketliliği devam etmektedir. Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere birçok ülke bu riskleri diğer ülkelere göre daha fazla hissetmektedir. Çalışmada, Türkiye’nin de yer alacağı ülkelerin Birleşmiş Milletler 2030 Kalkınma Hedefleri temel başlıkları arasında yer alan gıda güvencesi açısından birbirlerine göre karşılaştırmalı durumları Küresel Gıda Güvencesi Endeksi (Global Food Security Index-GFSI) göstergelerinin 2020 COVID-19 dönemi verilerinin kullanılmasıyla Çok Kriterli Karar Verme (ÇKKV) yöntemleri ile analiz edilmesi planlanmaktadır. Çalışmanın amacı, küresel düzeyde yaşanan COVID-19 salgınıyla artan gıda guvencesi sorununa dikkat çekmek ve ayrıca bu konuda ÇKKV yöntemlerinin ve veri madenciliği yöntemlerinden kümeleme analizinin kullanılmasıyla literatüre bir yenilik sunmaktır. Bu araştırmanın sonuçlarının ve metodolojisinin hem ülkemizde hem de dünyada yapılacak çalışmalara ve politika yapıcılara yardımcı bir kaynak olunması hedeflenmektedir. , 17.06.2021
KALORİSİ AZALTILMIŞ, FONKSİYONEL ve DOĞAL, PROBİYOTİKLİ LAKTOFERMENTE MEYVE NEKTARI ÜRETİMİ
Araştırmacı - -Tübitak 1005 - Tamamlandı
, 01.10.2018
Elektropüskürtme Yöntemiyle Propolis Yüklenmiş Polivinil Alkol Nanopartiküllerinin Üretimi ve Karakterizasyonu
Araştırmacı - Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
, 01.08.2016
Metisiline Dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) ve Vankomisine Dirençli Enterokok (VRE) Enfeksiyonlarının Yüzey Plazmon Rezonans Tabanlı Kit Sistemi ile Hızlı ve Hassas Olarak Belirlenmesi
Bursiyer - -Tübitak 1003 - Tamamlandı
, 01.10.2014
Minimal İşlem Görmüş Sebze Salatalarında Mikrobiyal Yükün Belirlenmesi
Bursiyer - Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
, 01.01.2014
GIDA PATOJENLERİNİN VE YAYGIN KULLANILAN PESTİSİTLERİN TESPİTİNE YÖNELİK BİOSENSOR (2120233)
Yürütücü - TÜBİTAK PROJESİ - Tamamlandı
Biyosensör Üretimi , 01.07.2013
Geleneksel Fermente Gilaburu (Viburnum opulus L.) Meyve Suyundan Izole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Özellikleri ve Endüstriyel Üretimde Kullanımları
Bursiyer - -Tübitak 1001 - Tamamlandı
, 01.11.2010